Verificarea unui site web sau a unui magazin online


Verificarea unui site web sau a unui magazin online. Deseori ne confruntam cu aceasta intrebare din partea clientilor nostri. De aceea am decis sa redactam un articol pe intelesul tuturor, fara a fi nevoie de cunostinte tehnice.

verificare site web

Extrem de multe agentii de web design din Romania care ofera servicii de realizare website, creare magazine online sau promovare si optimizare SEO fac promisiuni marete clientilor insa in realitate acestea nu se materializeaza. In cadrul acestui articol veti afla cum sa verificati un website realizat corespunzator. Bineinteles optiunile rezultate din analizele efectuate trebuie sa fie in conformitate cu pachetul de realizare site web contractat.

3 metode de verificare a unui site web sau magazin online

Corectitudinea redactarii codului sursa a unui site web. Codul sursa reprezinta limbajul de programare utilizat in realizarea site-ului web. Acesta trebuie sa fie in conformitate cu standardele W3C (World Wide Web Consortium). Utilizand uneltele de verificare W3C veti putea analiza concordanta codului HTML in raport cu standardele impuse de aceasta entitate. Dupa ce ati ajuns pe pagina acestora va trebui sa introduceti adresa URL a website-ului dumneavoastra. Ulterior veti primi rezultatul analizei codului.  Rezultatul analizei va afisa eventualele erori existente in cadrul paginii, erori care cu certitudine vor putea fi remediate cu usurinta prin rescrierea unei parti din codul html marcat. In cazul website-ului nostru DIAWEB.RO, numarul erorilor va fi 0 insa in proportie de 83% din website-urile existente la nivel mondial, numarul erorilor depasesc in medie 8-10 erori sau avertismente, inclusiv website-uri realizate in WordPress, Prestashop, Magento, OpenCart, CScart sau Shopify.

Din acest motiv se impune sa acordam o atentie deosebita in momentul realizarii site-ului web sau a magazinului online, tuturor detaliilor tehnice de acest tip aferente site-ului web.

1. Verificare SEO a unui site web sau magazin online

Verificarea SEO a unui website. Pentru a analiza din punct de vedere SEO (search engine optimization) un website, va trebui sa accesati un sistem de analizare a nivelului de optimizare site web (SEO). Acest lucru se poate face prin intermediul platformei Seo Site Checkup. Platforma permite sa analizati in cateva minute cateva aspecte SEO de baza necesare unui website. Aceasta este dezvoltata de o companie din SUA si este oferita in mod gratuit pentru un numar limitat de utilizari. Astfel dumneavoastra veti putea efectua verificarea SEO a site-ului web cu usurinta, in mod gratuit. Ulterior lansarii procedurii de verificare a site-ului web, platforma va genera un raport in care se va acorda un scor care reflecta nivelul de optimizare SEO aferent website-ului dumneavoastra. In randurile de mai jos vom specifica cateva elemente tehnice cuprinse in analiza SEO efectuata de platforma:

 • verificare optimizare pentru dispozitive mobile (design responsive)
 • verificare meta tag-uri corespunzatoare (meta tag-uri descriere, titlu, meta tag-uri robots, etc)
 • verificare etichete h1 – h6 (existenta lor si corectitudinea acestora)
 • verificare sitemap in format XML pentru motoarele de cautare
 • verificare fisiere css si javascript dar si verificarea optimizarii acestora
 • verificarea atributelor de tip ALT aferente imaginilor prezente in website

Doriti sa efectuati o verificare a website-ului dumneavoastra pentru o analiza SEO detaliata? Adresa platformei SEOSITE CHECKUP este: https://www.seositecheckup.com

2. Verificarea vitezei de incarcare a unui website.

Viteza de incarcare a unui site web este un aspect EXTREM de important atat din punct de vedere al optimizarii SEO cat si din punct de vedere al experientei utilizatorului. Un website care se incarca greoi va duce la pierderea clientilor din lipsa rabdarii navigarii in interiorul site-ului web. Astfel veti pierde utilizatori, deci clienti, asadar profit!

Pentru ca un utilizator sa beneficieze de un website cu o incarcare rapida va trebui sa aveti un website cu continutul total optimizat. Care este continutul catre trebuie optimizat si ce trebuie sa verificam in cadrul unui site web pentru o viteza corespunzatoare?

 • Verificarea fisierelor CSS si optimizarea acestora
 • Verificarea fisierelor JavaScript si optimizarea acestora
 • Verificarea imaginilor, optimizarea si furnizarea acestora in formate moderne (WEBP)
 • Verificare cod html si optimizarea acestuia

Pentru a efectua o verificare a vitezei de incarcare a site-ului web va trebui sa accesati platforma pusa la dispozitie de GOOGLE, respectiv Google Page Speed Insights: https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/ . In urma efectuarii unei analize tehnice a site-ului web, vom descoperi ariile unde putem efectua imbunatatiri pentru website-ul in cauza dar si un scor general oferit atat pentru interfata de mobil cat si pentru interfata desktop.

3. Verificarea completa a unui site web

O alta varianta de verificare a site-ului web este NIBBLER, un serviciu gratuit de verificare destul de complet care pune la dispozitie un raport detaliat. Aceasta platforma ia in considerare nenumarate aspecte tehnice care definesc succesul unui site web sau a unui magazin online, cum ar fi:

 • verificarea accesibilitatii site-ului web
 • verificarea optimizarii SEO aferente website-ului
 • verificarea codului sursa dpdvd. al existentei erorilor
 • verificarea popularitatii pe retelele de social media
 • Analiza experientei utilizatorului in cadrul website-ului
 • verificarea design-ului pe interfata mobila (responsive)
 • verificarea vitezei de incarcare a serverului pe care este gazduit website-ul.

Asadar in acest moment dispuneti de toate informatiile necesare pentru efectuarea unei verificari complete a site-ului web pe care il detineti. Tot ce trebuie sa faceti este sa acceasti una din cele 3 variante de verificare urmand sa completati adresa url a website-ului si sa asteptati rezultatul verificarii acestora, indiferent ca este vorba despre un site web de prezentare sau de un magazin online.

© Copyright 2004-2021 SC DIANYS HOLDING SRL. CUI: 37172757. Reg. Com: J22/514/2017 - Toate drepturile rezervate.