Pret site web

Cost creare website

Cat costa un site web? Care este pretul pentru crearea site-ului?


Cat costa un site web?

Cat costa un site web? Care este pretul pentru crearea site-ului? Deseori primim aceste intrebari din partea clientilor nostri sau din partea utilizatorilor care navigheaza pe website-ul companiei DiaWeb. Intrebarea este oarecum adresata gresit. Un raspuns corect se intocmeste in baza unor detalii ferme referitoare la viitorul proiect web. Pretul aferent unui pachet de creare site web se poate stabili dupa aflarea unor raspunsuri minime in baza unui pachet de intrebari stabilit de noi. Discutia poate avea loc fie telefonic, prin email sau chiar prin WhatsApp in functie de preferinta clientului.

Atunci cand va intrebati care este costul unui site web este important sa luati in vedere functiile pe care vi le doriti de la acel website. Aceeasi modalitate de calcul de pret se aplica si pentru intrebarea: cat costa un magazin online?

De ce optiuni am nevoie pentru un site web?

In vederea efectuarii unei calculatii de pret corecte pentru un pachet de creare site web de prezentare sau realizare site web profesional vom avea nevoie o baza de optiuni minime care sa se regaseasca in pachetul de servicii web contractat. Pentru ca un website sa poata fi pus in functiune are nevoie de 3 optiuni impresios necesare, dupa cum urmeaza

  • Domeniu web. Domeniul web este denumirea virtuala rezervata special pentru compania dumneavoastra. Aceasta poate fi de forma www.numeafacere.ro, www.numeafacere.com sau orice alta extensie aleasa pentru site-ul web aferent afacerii dumneavoastra. Astfel domeniul web trebuie cu atentie pentru a fi usor de retinut. De asemenea acesta trebuie sa fie reprezentativ pentru afacerea dumneavoastra. Indicat ar fi sa fiti asistat de o companie specializata care sa efectueze acest lucru pentru dumneavoastra. Costul mediu al unui domeniu web cu extensia .ro este de 55 Ron pe an.
  • Gazduire site web (web hosting). Gazduirea website-ului se va efectua pe un server. Acest pachet de gazduire va stoca si rula intreg continutul website-ului afacerii dumneavoastra 24/7, astfel acesta devenind accesibil de oriunde din lume accesand adresa domeniului web .ro descrisa mai sus. Pretul aferent unui pachet de gazduire site web este de aproximativ 120-130 ron pe an.
  • Design Grafic. In al treilea rand pentru a lansa un site web aveti nevoie de website-ul propriu-zis. Acesta cuprinde codul sursa dezvoltat de programator, design-ul grafic, textele, imaginile, optiunile integrate (ex. apelare rapida, interconectare cu retele de socializare, etc).  Pretul pentru un site web pleaca de la 200 Euro, iar termenul de realizare aferent website-ului este de aproximativ 5 zile lucratoare.

De ce aveti nevoie de creare website?

pret creare site webIn anul 2021 creare unui site web pentru afacerea dumneavoastra este imperios necesara. Expunerea in mediul online este vitala pentru ca o afacere sa se poata dezvolta. Prin intermediul unui site web puteti depasi cu usurinta granitele, ajungand astfel la clienti internationali carora sa va comercializati produsele sau serviciile. Un alt argument solid pentru realizarea unui site web pentru afacerea dumneavoastra este atragerea noilor potentiali clienti. Acest aspect este facilitat de de accesibilitatea website-ului avand posibilitatea de a vinde atat la nivel national cat si international.

Pretul final al unui website este puternic influentat si de functionalitatile solicitate de client. Aceste functionalitati influenteaza timpul de executie in functie de complexitatea lor, iar timpul de executie se reflecta in pretul final al site-ului web. Numarul paginilor este de asemenea un factor important in stabilirea pretului. Cu cat complexitatea structurii site-ului web va creste automat pretul va fi influentat. Aplicatiile solicitate in interiorul website-ului joaca de asemenea un rol important in calcularea pretului unui website. Daca aplicatiile solicitate sunt de complexitate medie sau mare, pretul poate creste in functie de timpul alocat de catre programatori. Operatiunile de promovare si optimizare SEO (Search engine optimization) sunt de asemenea un aspect important atunci cand vorbim de pretul site-ului de prezentare.

Cine poate oferi servicii de creare site web?

Serviciile de creare site web pot fi oferite atat de companii de creare site web cat si de freelanceri insa pentru varianta a doua riscul poate fi ridicat. O companie de realizare website detine in structura sa specialisti pe diverse ramuri. Este imposibil ca un singur om sa poata realiza toate aspectele complexe ale unui website. Insa o echipa de oameni o poate face cu usurinta! De aceea DiaWeb detine in staff-ul sau oameni cu o vasta experienta in servicii web indiferent de tipul acestora. Fiecare solicitare indiferent de complexistatea ei reprezinta o provocare. Venim cu solutii la orice solicitare, oferind un raport calitate – pret excelent! Preturile fiecarei solicitari variaza in functie de orele de programare, design si marketing.

Cat costa un site web? Care este pretul pentru crearea site-ului?

In portofoliul nostru de clienti se regasesc persoane care au inceput dezvoltarea initiala a site-ului cu o ruda, cunostinta sau vecin. Acesta avea cunostinte minime despre industria online (realizare site-uri, creare magazin online, servicii web de optimizare si promovare, s.a.m.d). Evident, succesul a incetat sa apara intrucat tehnicile nu erau implementate corect. Alegerea facuta de catre clientul nostru a fost una gresita, insa efortul ulterior a fost mult mai mare. Pe langa refacerea integrala a website-ului, consilierul de vanzari a depus eforturi pentru a putea percepe adevarata valoare a mediului online.

  • Cat costa un site web? In cazul in care doriti sa abordati situatia precum in exemplul de mai sus, probabil ca pretul pentru un site web este de aproximativ 300 – 400 lei (pret domeniu web, pret gazduire website si eventualele costuri cu persoana care va implementeaza solutia tehnica). Insa daca va doriti cu adevarat sa abordati profesionist acest aspect si daca imaginea conteaza cu adevarat atunci pretul unui site web poate pleca de la 200 Euro.
  • Timp de realizare website. Timpul de executie la DiaWeb este de regula de aproximativ 5 zile lucratoare. De multe ori un site web se realizeaza mai rapid. Alteori durata se poate intinde pana la 5 zile lucratoare, maxim.
  • Pretul dupa primul an. O alta intrebare primita in mod frecvent este „Care este pretul pe care il voi plati dupa primul de existenta al unui website?”. Astfel dupa primul an de existenta al unui site web veti plati pretul anual de prelungire aferent domeniului web .ro si pretul serviciilor de gazduire web.

Cat costa un site web la agentia de web design DiaWeb?

In cadrul agentiei de web design DiaWeb costul unui site web de prezentare pleaca de la pretul de 200 Euro. Termenul de executie pentru crearea unui website este de 5 zile lucratoare. Am conceput pentru dumneavoastra un pachet promotional de creare website in care am cuprins un pachet de optiuni imperios necesar fara de care nu puteti sustine prezenta online a proiectului web. Pe piata de web design din Romania, in medie preturile arata astfel:

  • pret mediu aferent unui site web de prezentare: 800 lei. Acest website de prezentare are pana in zece pagini.
  • pret mediu aferent unui website de complexitate ridicata: 1400 lei. Se intelege prin site web complex structurarea ramificata.
  • pretul mediu pentru realizarea unui magazin online: 1000-1400 lei.
© Copyright 2004-2021 SC DIANYS HOLDING SRL. CUI: 37172757. Reg. Com: J22/514/2017 - Toate drepturile rezervate.